Danmark

Last updated 21 January 2014

TværkulturelleForretningsfærdigheder

Velkommen til denne hjemmeside hvor vi tilbyder adskillige referencer vedrørende international og professionel handelskommunikation. Du kan søge i artikler efter land eller faglige færdigheder. Ydermere kan du finde mange videoer eller andre praktiske tips og tricks til mere effektivt tværkulturelt samarbejde. Denne hjemmeside er en del af pensum i de tværkulturelle valgfag på Amsterdam University of Applied Sciences. Nye udvekslingsstudenter er mere end velkomne. Kontakt os for yderligere information

INTRODUKTION

Hver dag flyver mange erhvervsfolk verden rundt på forretningsrejser, og mange deltager i internationale konferencer mens andre studerer i udlandet. Kultur er blevet et vigtigt aspekt grundet den voksende, globale økonomiske afhængighed, og derfor er studerende nødsaget til at lære, at kommunikere i tværkulturelle sammenhænge. Kurset tilbyder basale færdigheder inden for international kommunikation, og tilbyder ledelsesmodeller og metoder til at overkomme kulturelle barrierer.

VIGTIG INFORMATION Kurset tilbydes to gange årligt; fra september til januar og igen fra februar til juni. Kurset afsluttes med en eksamen. Det er muligt at blive eksamineret tidligere hvis nødvendigt.

Studerende fra samarbejdende universiteter kan tilmelde sig senest den første uge på semesteret.

Maksimum antal deltagere: Mellem 50 og 75. Sprog: Engelsk Optagelseskrav: minimum to års afsluttede studier.
Kurset giver 30 ECTS point og et certifikat for deltagelse på kurset. Uddannelsesinstitutionen bag CCBS valgfaget er det største universitet i Holland.

LÆRINGSMÅL Efter færdiggørelse af kurset vil deltageren være bekendt med hovedprincipper omkring tværkulturel kommunikation og have interkulturel forståelse, samt være i stand til at skabe og reagere effektivt i internationale professionelle sammenhænge. UDGIV EN BOG I løbet af kurset vil alle studerende være med til – i deres eget navn – at skrive en management bog på engelsk. Bogen vil få sit eget ISBN nummer og være at finde på det kongelige bibliotek i Haag. Ydermere vil bogen være at finde i alle boghandler og biblioteker. Desuden kan den købes i boghandlen på universitet og på Amazon. 100% TRAVEL PROOF Der vil jævnligt være gæsteforelæsere fra en række forskellige lande. Kurset rangerer blandt de bedste i de studerendes evalueringer. En del materiale i form at podcasts og web-lektioner er tilgængeligt 24/7. På kursets intranet kan du finde en konstant groende database tværkulturelle tekster. KONTAKT For yderligere information: www.minorccbs.com E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Telefon: +31-(0)6-52824732

 

SEMESTERETS OPBYGNING

I løbet af semesteret vil der blive undervist og eksamineret inden for de følgende emner:

Lande i fokus: Hver torsdag vil der blive undervist i hvad der virker og ikke virker når man handler med specifikke landes kulturer. Dette er illustreret med den røde linje herunder.

Research: Studerende vil blive undervist i de nødvendige metoder og teknikker til at skrive en god opgave.

Engelsk: Om fredagen undervises der i at skrive og formulere sig på engelsk. Teams kan ligeledes lave aftaler vedrørende undervisning om eftermiddagen.

Internationale forretningsfærdigheder: Hver tirsdag aften undervises der inden for forskellige forretningsemner, hvilket er illustreret med den grønne linje herunder.

Publikationer: Et udvalg af de studerendes arbejde vil blive publiceret, både på print og online, som de studerende kan tilføje til sit CV i slutningen af semesteret.