Finnish

Last updated 21 January 2014

Kansainväliset businesstaidot

Tervetuloa!

Tämä nettisivu tarjoaa kattavan kuvan kansainvälisen liiketoiminnan viestinnästä. Voit selailla artikkeleita businesstaitojen tai maiden mukaan. Lisäksi tarjoamme sinulle useita multimediaklippejä ja muita käytännöllisiä vinkkejä monikulttuuriseen kanssakäymiseen. Tämä nettisivu hahmottaa olennaisen osan Cross-Cultural Business Skills – kurssista Amsterdam University of Applied Sciences:issa. Toivotamme uudet vaihto-opiskelijat tervetulleiksi! Ota meihin yhteyttä jos haluat lisätietoa.

ESITTELY

Taivas on nykyään täynnä lentokoneita viemässä ammattilaisia tekemään kauppaa ulkomaille. Ihmiset osallistuvat kansainvälisiin konferensseihin ja opiskelevat ulkomailla. Koska globaalista taloudesta on tullut niin yhtenäistä, on kulttuurista tullut paljon tärkeämpää. Tämän seurauksena opiskelijoiden tulee pystyä kommunikoimaan monikulttuurisissa tilanteissa ja rakentamaan luottamusta kulttuurisesti eroavien kumppaneiden kanssa. Tämä kurssi auttaa nujertamaan kansainvälisen kommunikaation esteet antamalla näkemyksiä sekä tarjoamalla johtamismalleja jametodeja.

AVAINTIEDOT

Tarjonnassa vuosittain kahdesti: syyskuusta tammikuuhun (tentti) ja uudestaan helmikuusta kesäkuuhun (tentti). Kokeet on mahdollista tehdä aiemmin niin sovittaessa.

Ilmoittautumisen takaraja on viimeistään viikkoa ennen lukukauden alkua valituille vaihto-opiskelijoille yhteistyökorkeakouluista.

Osallistujien määrä: 50–75
Kurssin kieli: englanti
Edellytykset: kahden vuoden opinnot

30 opintopistettä (ECTS) yleisesti hyväksytty ja todistettu läsnäolo vaaditaan kurssin lopussa. CCBS – kurssin järjestäjä, Amsterdam University of Applied Sciences, on Alankomaiden suurin ammattikorkeakoulu.

OPPIMISTULOKSET

Lukukauden lopussa opiskelijoille on tullut tutuksi kansainvälisen kommunikaation keskeiset periaatteet ja he ovat kasvattaneet kulttuurienvälistä tuntemustaan. Se mahdollistaa heidät toimimaan ja reagoimaan ammattimaisesti työskennellessään ulkomaalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa koti- tai ulkomailla.

KIRJAN KIRJOITTAMINEN

Tämän kurssin aikana kaikki osallistujat kirjoittavat (omalla nimellään) ammattimaisen johtajuuskirjan englanniksi. Kirja (ISBN numeron kanssa) tulee saatavaksi valtiolliselle osastolle kuninkaalliseen kirjastoon Haagissa. Kirja tulee saataville kirjakauppoihin ja kirjastoihin. Kovakantisia kirjoja myydään myös paikallisten kampuksien kirjakaupoissa ja nettikauppa Amazonissa.

100 % TRAVEL PROOF

Kurssiohjelmaan sisältyy usein vierailevia luennoitsijoita eri maista. Opiskelijat ovat arvioineet kurssin yhdeksi parhaimmista valinnaisista kursseista. Paljon materiaalia on saatavilla 24/7 digitaalisessa muodossa äänitteinä (podcast) ja lyhentämättöminä web-luentoina. Kurssin intranet (vaatii sisäänkirjautumisen) tarjoaa osallistujille runsaasti aikaisemmilla lukukausilla tuotettua luettavaa ja jatkaa kasvuaan jokaisena lukukautena.

TIEDUSTELUT

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
www.minorccbs.com
Sähköposti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Puhelin: +31-(0)6-52824732

 

LUKUKAUDEN RAKENNE

CCBS – lukukauden aikana henkilökunta opettaa yhdessä muutamassa eri linjassa; siksi käytämmekin metrokarttaa vertauskuvana. Itse asiassa, suurin osa linjoilla olevista ”asemista” on yksittäisiä oppitunteja. Kartassa tummennetut osat esittävät tenttejä ja harjoitustöitä.

Painopistemaat: torstai-luennot ovat omistettu aiheille kohdistuen siihen mikä toimii tai ei toimi tietyissä kulttuureissa. Tämä on alla olevan kuvan punainen linja.

Tutkimustaidot: opiskelijat valmennetaan käyttämään erilaisia tutkimustekniikoita ja työkaluja, jotka helpottavat harjoitustehtävien tuottamista.

Englannin kirjoittaminen: perjantaisin osallistujat saavat erinomaisia luentoja ja ohjausta entistä paremman englanninkielen kirjoittamiseen. Tiimit voivat varata opettajalta myös omia valmennusaikoja perjantai-iltapäiville.

Kansainväliset businesstaidot: tiistai-iltojen oppitunnit tarjoavat kattavia ja käytännöllisiä vinkkejä eri business-teemoista. Tämä on alapuolella oleva vihreä ”Skills” -linja.

Julkaisut: Kaikki opiskelijan kurssilla tekemä työ tullaan julkaisemaan ammattimaisesti (painettuna ja sähköisenä), opiskelijan niin halutessa. Tämä antaa heille mahdollisuuden lisätä oikean englanninkielisen julkaisun ansioluetteloihinsa.